asfaltИзборът на материал се определя от определени критерии. Асфалтът заема високи позиции от много години като материал с добър експлоатационен живот. Повечето пътища са положени на пластове, като всеки слой играе роля за осигуряване на най-добро качество.

Помислете за предимствата при този избор. Правилният подход към проекта за изграждане на асфалтова повърхност разширява  експлоатацията. Както и поддръжка, която е необходима и се използва редовно. При извършване на такива действия проектът може да бъде изпълнен бързо с минимални проблеми в трафика.

Полагането на асфалт е възможно за по-кратко време, благодарение на строителните работи извън пиковите моменти, например през нощта.

Такава повърхност е готова за движение веднага след уплътняването и охлаждането. Понякога не е нужно да прибягвате до затварянето на пътя.

Асфалтът е евтин строителен материал. Той може да издържи на най-суровото време и натиска от товарните превозни средства.

Асфалтовата настилка по магистралите може значително да подобри качеството на возене и да намали разхода на гориво за превозните средства. Гладката повърхност намалява увреждането на покритието, което изисква по-малко ремонтни работи. Също така намалява износването на автомобила. И накрая, паветата на пътищата и магистралите значително намаляват шума, генериран от автомобилите, осигурявайки по-тихо каране на автомобилиста.

Асфалтовите пътища поради грапавост са безопасни, което ви позволява бързо да спирате при движението. Това намалява риска от автомобилни инциденти и гарантира безопасност не само за водачите, но и за пешеходците. Повредената по време на експлоатация асфалтова настилка може да се използва повторно. Повреденият материал се изпраща за повторна обработка и след това се използва повторно. Например, кръпките може да се направят от такъв продукт.