road-867991_640

Асфалтът е материал, който има черен или кафяв цвят и променя физическата си форма от  течност в твърда. Състои се от водородни и въглеродни съединения с малки пропорции на азот, сяра и кислород и се образува на ранен етап при разлагане на нефт.

Естественият асфалт приема своите исторически корени в град Мохенджо – Даро в Пакистан. Използван е като строителен материал между тухлени стени за спиране на водата. Ако вземем районите на Близкия изток, тогава е имало широко приложение при изграждането на павиран път.

Прасковеното езеро (Тринидад) и Тобаго е основният източник на производство на течен асфалт и стана първият голям търговски обект. Въпреки факта, че това място е в състояние да се попълни с вискозна смес дори преди 400 години, стойността на природния източник е намаляла, поради значението на петрола.

Допълнителен продукт за обезпаразитяване на нефтените масла е вазелинът – вискозна светлокафява течност, която е част от изолационни маси, вазелин и смазочни материали.
Асфалтът се омекотява при нагряване и е еластичен при определени условия. Основната употреба на асфалта в пътната настилка. Той се използва в различни проценти за идентифициране на необходимите свойства на пътното платно.

Използването на естествен асфалт

Други важни приложения включват настилки на канали и резервоари, облицовки на изкуствени водоеми, използва се под формата на тънка мембрана на земята за защита от атмосферни влияния и механични повреди. Асфалтът се използва за покриви, покрития, подови облицовки, шумоизолация, хидроизолация и други строителни и монтажни елементи или при производството на промишлени продукти като батерии.

Естественият асфалт намери широко приложение в нашия свят и колко пътища бяха положени благодарение на този материал. Нашата фирма Асфалтиране София се занимава с пътно строителство повече от 10 години. Ние сме отговорни за качеството на материалите и свършената работа, използвайки нова технология. Обадете се, нашите консултанти ще изберат най-добрия вариант.